Prima pagină  »  Prezentare generală  »  Administrație
Administrație

Administrator întreprindere

Lungu Mariana

Consiliul de Administrație

-Consiliul de administrație este organul colegial de administrare al Întreprinderii, care reprezintă interesele statului și își desfășoară activitatea în conformitate cu Legea nr. 246 din 23.11.2017 cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală, Statutul Întreprinderii și prevederile regulamentului întreprinderii.

-Consiliul de administrație se desemnează de către fondator pe un termen de 2 ani.

-Președintele Consiliului de administrație se desemnează de către fondator. Membrii Consiliului de administrație, propuși din partea colectivului de muncă, sunt aleși la adunarea generală a colectivului de muncă. Administratorul Întreprinderii nu poate fi desemnat în calitate de membru al Consiliului de administrație.

-Componența numerică a consiliului de administrație se stabilește de Fondator în număr de 5 persoane.

-În componența Consiliului de administrație, intră, în mod obligatoriu reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, Ministerul Economiei și Comerțului, reprezentanți ai Fondatorului și ai colectivului de muncă. În componența Consiliului de administrație pot intra, de asemenea și reprezentanți ai altor ministere și autorități administrative centrale, specialiști în domeniul de activitate al Întreprinderii, precum și în economie și în drept.

-Conform legislației în vigoare, membrii Consiliului de administrație sunt considerate persoane cu funcții de răspundere ale Întreprinderii.Prima pagină  »  Prezentare generală  »  Administrație


© 2021 Manejul de Atletică Usoară    |   Site elaborat de Webdesign.md
PAGINA ÎN SUS